MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Blogs
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

10 Jaar Assassin’s Creed met Michael

Als iemand mij tien jaar geleden had gezegd “Michael jij gaat de komende jaren Assassin’s Creed elk jaar met veel plezier spelen” had ik gezegd “Dat zal wel meevallen.” Op 15 november 2007 kwam het eerste deel waarin we voor het eerst kennis maakte met Assassin’s Creed. Prince of Persia was de voorloper van deze nieuwe IP. Nu tien jaar later is deze iconische titel in geen velden of wegen meer te bekennen en heeft Assassin’s Creed duidelijk zijn naam geclaimd binnen Ubisoft en de games industrie.

De serie maakte zijn opwachting in 2007 en begon in Derde Kruistocht wat zich afspeelde tijdens de middeleeuwen. Altaïr Ibn-La’Ahad was de eerste Assassin waarmee we kennis maakte. Middels een hedendaagse personage genaamd Desmond Miles konden we via The Animus terug reizen naar deze tijd en konden we op deze manier de herinneringen herbeleven van zijn bloedverwant.

Nu ga ik misschien iets te snel want er is veel veranderd in de afgelopen tien jaar. Zelfs de meest fundamentele dingen zijn op de schop genomen. Assassin’s Creed gaat om twee partijen namelijk The Brotherhood (Assassin’s/Sluipmoordenaars), The Order (Templars/Tempeliers) en Abstergo welke de hedendaagse Templars vertegenwoordigen. Gek genoeg hebben de Assassins nooit in het heden een belangrijke rol gespeeld, natuurlijk ze zijn aanwezig maar onopvallend. De Templars zijn duidelijk aanwezig en hebben veel volgers, maar ook veel prominenten mensen voor hun werken. Ze hebben een wereldwijd heersende bedrijf die actief is op alle fronten. Maar dan moet ik ook wel toegeven dat The Brotherhood hun credo eer aan doen namelijk: “We work in the dark to serve the lightWe are Assassins. Nothing is true, everything is permitted.”

Beide partijen vechten al eeuwen om de macht in en over de wereld. Hierbij jagen ze beide op de artifacts uit het verleden met The Apple of Eden als belangrijkste object. We maakten in het eerste deel kennis met de kracht van dit object en zagen we wat dit deed met de persoon die dit object in handen kreeg. Zie hieronder hoe dit afliep (uiteraard is dit vol spoilers van het eerste deel dus wees gewaarschuwd.)

Als we het zwart-wit bekijken strijdt The Brotherhood voor al het goede in de wereld en willen ze vooral dat The Apple of Eden uit handen blijft van iedereen. Maar met name The Order/Abstergo, en dit omdat deze groep staan voor al het slechte in de wereld. Nu is het de afgelopen 10 jaar al gebleken dat deze grenzen soms heel dicht naast of zelfs op elkaar liggen. Want een moord plegen is in essentie altijd slecht toch? Of wanneer is dit wel of niet goed te praten? De Templars van deze tijd blijven vechten en zoeken naar deze artifacts en hebben daarom het machtige bedrijf Abstergo opgericht. Hiermee hebben ze een apparaat genaamd ‘The Animus’ ontwikkeld. Hiermee kunnen ze middels een subject/proefpersoon terug naar het verleden van deze persoon. In het geval van Desmond Miles weten ze deze terug te herleiden naar Altaïr en komen hierdoor achter waar hij The Apple of Eden heeft verstopt etc. Doordat hij gekoppeld wordt aan de Animus kunnen ze bij Abstergo alles zien en meekijken. Op deze manier kunnen de Templars vanuit het heden zien wat er is gebeurt in het verleden. En kijken ze letterlijk mee over de schouder van de destijds levende Assassin.

Dit is dan even heel snel hoe Assassin’s Creed in elkaar zit, ik zal er op een later tijdstip eens wat dieper ingaan over hoe alles precies in elkaar zit. Wil je meer weten en lezen over alle delen klik dan eens op het Assassin’s Creed game gedeelte. Of bekijk deze korte ‘History’ video.

Elk deel heb ik met enorm veel plezier gespeeld en heb ik zo mijn positieve en negatieve ervaringen. Nu kan ik elk deel helemaal gaan bespreken maar ik hou het kort 🙂 Het feit dat ik een Assassin’s Creed gebaseerde website/community ben gestart zegt al genoeg. In mijn leven heb ik al vele games gespeeld maar er is maar één echte serie waar ik altijd weer naar uit kijk. Waar teveel merchandise van koop, en waar ik dagelijks het hele jaar door mee bezig ben en dat is uiteraard Assassin’s Creed.

Uiteindelijk blijf ik kritisch en ben ik lang niet fan van elk deel. Deze delen behoren tot mijn favoriet: Assassin’s Creed, II, Revelations, III en Black Flag. De mindere delen: Brotherhood, Rouge, Unity en Syndicate. Mijn favorieten delen heb ik met enorm veel plezier gespeeld. Met Black Flag iets meer aangezien toen MyCreed werd opgericht! De mindere delen waren niet zozeer “enorm” slecht maar deze hadden veel beter gekund. Het is niet dat ik ze met tegenzin heb gespeeld maar wanneer de aftiteling over het scherm rolde dacht ik wel ‘Ubisoft, jullie kunnen oprecht beter en mooier.

Voor mij is Assassin’s Creed het totaal pakket, games, merchandise en zelfs een film! De film werd overladen met kritiek, en ook nu nog veel kritiek en gezeur. Persoonlijk heb ik enorm genoten en natuurlijk is er altijd wel wat op aan te merken maar de games waren zelf ook zelden goed of zelfs perfect en daar hoor je niemand over. Syndicate kreeg enorm veel lof op alle fronten. Maar laten we eerlijk zijn deze had NIKS met Assassin’s Creed te maken. In de film zat meer Assassin’s Creed dan in de Syndicate, maar hoorde je daar iemand over behalve ik zei de gek 😉

En laten we de Ezio Collectie niet vergeten! Voor de nieuwe fans was dit een perfecte trilogie om te beleven. Voor ons als fans van het eerste uur was het als thuiskomen. Echter ben ik ergens in Brotherhood gestrand en dacht ik, “nee ik stop!” Niet omdat het slecht was maar ik liever de herinnering koester van toen dan alles nu herbeleven en ernaar kijken alsof de games nu uitkwamen. Wel jammer dat ze niet het eerste deel als een verrassing hadden gedaan voor dit jaar. De serie bestaat immers 10 jaar!

Met Origins in het vizier eind deze week zelfs heb ik oprecht veel vertrouwen in Ubisoft. Een break in de serie was nodig, en deze reboot was ook echt nodig. Want dit is wel hoe ik Origins zie, een nieuw begin, en hopelijk een nieuwe bloedlijn die langs de afgelopen 10 jaar wandelt. We vergeten Altaïr, Desmond, Ezio, Connor, Edward, Arno, Jacob en Evie niet hoor! Maar hun tijd is geweest het wordt tijd voor een nieuwe bloedlijn, een nieuw begin en dit begint met Bayek, DE eerste echte Assassin en hier ontstond The ‘Assassins‘ Brotherhood zoals Alan Rikkin dit zou zeggen.

What is a man but the sum of his memories, we are the stories we live, the tales we tell our selves.

– Clay a.k.a. Subject 16 to Desmond in Animus island (Assassin’s Creed Revelations)